1. Recycled en recyclebaar plastic emmers
De vernieuwde Knorr Professional bouillon emmers (5 & 10 KG) zijn nu gemaakt van gerecycleerd verpakkingsmateriaal.
Het is nog specialer omdat dit eindeloos reycyclebaar is:
- Gemaakt van verpakkingsafval
- Geen compromis op kwaliteit, prestatie of hygiene
- Steunt de zogeheten ‘circulaire economie’, wat betekent dat grondstoffen volledig opnieuw worden gebruik.
Recycled plastic
We gaan van beperkte recycling naar ..... volledig circulair en oneindig recyclebaar in 4 stappen.
- Wanneer je afval sorteert en plastic weggooit voor recycling, wordt het plastic afval verzameld en gebracht naar de recyclingfaciliteiten.
- Onze partner kan nu het bruikbare plastic eruit halen en naar het innovatiecentrum brengen.
- Hier brengt het innovatiecentrum het teruggewonnen plastic terug in de oorspronkelijke staat: olie. Dit proces kan steeds opnieuw worden gedaan, voor onbepaalde tijd!
- De nieuwe Knorr Professional Bouillonpoeder Emmers in Europa worden nu gemaakt van een combinatie van gerecycled plastic en nieuwe grondstoffen.
Wij streven ernaar om uiteindelijk 100% recyclebare en gerecyclede verpakkingen te maken.
2. Duurzaam geteelde groenten
Ons doel is dat 100% van de landbouwgrondstoffen van duurzame bronnen komen. Het duurzaamheidsprogramma ‘Zaaien voor de toekomst’ is gericht op het duurzaam telen van landbouw ingrediënten. Duurzame ingrediënten zorgen namelijk voor de beste smaak van de Knorr Professional bouillons.
3. Zoutverlaging
We werken continu aan het stapsgewijs verlagen van de zoutgehaltes in onze producten. Om te helpen bij het maken van de betere keuze in het totale productassortiment, communiceren we nu bij onze producten of deze voldoen aan onze 5 gram zoutdoelstelling per dag.
We nemen zoutverlaging mee elke keer dat we onze producten herformuleren. Als we nieuwe producten ontwikkelen worden onze zoutnormen direct in rekening meegenomen.
Zout heeft een eigen smaak, versterkt andere smaken en speelt een belangrijke rol in het bewaren van voeding. Als we dus zout verlagen in onze producten, moeten we er extra aandachtig voor zijn dat we niet inboeten op de smaak en/of kwaliteit.
We bereiken onze zoutverlaging op verschillende manieren:
- Door onze producten stapsgewijs te herformuleren op basis van wetenschappelijk onderbouwde criteria zonder dat je het verschil proeft.
- Door gebruik te maken van kruiden en specerijen, om een gedeelte van het zout te vervangen.
- En soms ook door het gebruik van zoutvervangers, alternatieven voor natrium-zouten, zoals bijvoorbeeld kaliumchloride.