Menu
Punten

Eten is een ervaring die alle zintuigen prikkelt. Een aantrekkelijke presentatie van gerechten en ingrediënten vormt een belangrijk onderdeel van deze ervaring, waar foodprofessionals steeds creatiever in worden.
1. Bowl the way

1. Bowl the way

Bij het presenteren van salades zijn aardewerken kommen onmisbaar. De salade wordt vakkundig samengesteld en los op tafel geplaatst, zodat gasten deze gemakkelijk kunnen delen.

2. Beken kleur

2. Beken kleur

Varieer in de kleuren van de toppings om de presentatie meer karakter te geven. Kiemgroenten zoals tuinkers, rode koolkers of mosterdkers, noten en zaden geven niet alleen kleur maar ook een extra bite aan een groene salade. In de zomer zorgen eetbare bloemen voor een mooie opfleuring.

3. Vers à la minute

3. Vers à la minute

Voor het meenemen van salades geldt er één vuistregel; zorg voor ultraverse groentes. Een goede presentatie verhoogt sales, maar vraagt wel om ruimte. Presenteer salades in mooie grote schalen in de toonbank en schep deze à la minute in biologisch afbreekbaar take-away bowls. Scheid dressings en krokantjes altijd van de salade.

4. Ga voor afwisseling

4. Ga voor afwisseling

Bied niet te veel keuze aan, zowel in varianten als in hoeveelheid. Voorkom verspilling en bied altijd een vers aanbod. Met een selectie van drie of vier salades bied je toch volop afwisseling.

5. Mise en Place - tips

5. Mise en Place - tips

Het voorbereiden van ingrediënten in de oven is een perfect onderdeel van de mise en place. Het is goed te timen en in grote hoeveelheden voor te bereiden, perfect voor een salade met warme ingrediënten.

6. Houd het vers

6. Houd het vers

Hoewel groenten van nature niet oneindig houdbaar zijn, is het mogelijk ze met creativiteit langer goed te houden. Let op de opslagomstandigheden en vermijd gedachteloos in de koeling te bewaren. Groenten en fruit uit warme streken hebben hier eerder last van dan baat bij. Ook licht kan het bedervingsproces versnellen.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu