Menu
Punten

Ingrediënten

+

Soep

  • zonnebloemolie 30.0 g
  • witte uien, blokjes 75.0 g
  • Zwolsche stoof kruiden 2.0 g
  • Chili flakes 2.0 g
  • rode paprika gesneden 75.0 g
  • gele paprika 75.0 g
  • Zoete aardappels 500.0 g
  • slagroom 1.0 dl
  • water 1.0 dl
  • quinoa 70.0 g
  • maiskorrels, blik 100.0 g

Garnituur

  • perupas, aardappels 350.0 g

Opmaak

  • Ghoa cress 0.5 bakje

Er zijn meer dan 1000 soorten zoete aardappels. De oranjevlezige worden voornamelijk in Amerika en Europa gebruikt. De witvlezige variant is populair in Azië en Arabië. 

...

Bereiding

  1. Soep

    Verwarm de olie. Smoor de ui samen met de kruiden en de chili.
    Voeg de paprika, zoete aardappel, kookroom en het water toe.
    Breng het geheel aan de kook en voeg groentebouillon toe.
    Kook de soep voor tenminste 15 minuten tot de aardappels gaar zijn.
    Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
    Voeg de quinoa en de mais toe.
  2. Garnituur

    was de perupas en snijd ze in dunne plakjes op de mandoline.
    Bak ze afzonderlijk van elkaar op 160ºC krokant.
  3. Opmaak

    Schep de soep in de kommen en serveer met aardappelchips, ghoa cress en chili flakes.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu