Menu
Punten

Ingrediënten

+

rijst

  • sushirijst 600.0 g
  • sushirijstazijn

Garnituur

  • verse tonijn 600.0 g
  • avocado 3.0 stuks
  • winterwortel 1.0 st
  • edamame, sojaboontjes 300.0 g
  • lente-uitjes 3.0 st

Saus

  • Hellmann's Real Mayonaise 5L 300.0 g
  • togarashi, Japans kruidenmengsel 10.0 g

Opmaak


Edamame, letterlijk vertaald 'bonen nog aan de tak', is van oorsprong Japans en zijn jong geoogste peulen van de sojabonenplant. Edamame zijn één van de oudste en gezondste snacks van de wereld. 

...

Bereiding

  1. rijst

    • Was de rijst en kook deze gedurende 20 minuten.
    • Schep de rijst op een plateau, besprenkel met wat sushi rijstazijn en laat het geheel afkoelen.
  2. Garnituur

    • Snijd de tonijnfilet in blokjes.
    • Maak de avocado en de winterwortel schoon.
    • Snijd de avocado in plakjes en de winterwortel in julienne.
    • Snijd de lente ui in ringetjes.
    • Blancheer de edamame boontjes in water met zout en dop ze.
  3. Saus

    • Meng de mayonaise met de togarashi.
  4. Opmaak

    • Verdeel de rijst in de bowl samen met de tonijn, avocado, wortel, en de lente ui.
    • Verdeel de gember en garneer met zeewier en sesamzaadjes.
    • Maak de bowl af met wat vinaigrette en serveer met de togarashi mayonaise.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu