Menu
Punten

Ingrediënten

+

Asperges

  • aa asperges 30.0 st

Saus

Garnituur

  • zalmfilet 1.0 kg
  • zout en peper
  • geklaarde boter
  • zeekraal 300.0 g

Opmaak

  • geschaafde amandelen, geroosterd of gebruineerd 150.0 g

Het roosteren van amandelen gaat het mooist en het gelijkmatigst in de oven. Zet de oven op 135 graden en verdeel de amandelen gelijkmatig in een dunne laag op een bakplaat. Schep na ca. 5 minuten de amandelen om en bak ze nog even totdat ze lichtbruin zijn.

...

Bereiding

  1. Asperges

    Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen.Snijd de asperges en verwarm ze in het kookvocht.
  2. Saus

    Breng 2,5 deciliter van het aspergekookvocht aan de kook en voeg vervolgens Knorr Supérieur Asperge Crèmesoep toe. Roer het geheel goed door en voeg deroomkaas en de mosterd toe. Zeef het geheel en giet het in een sifon. Zet de sifon onder druk met 2 patronen en plaats deze in de ‘au bain marie’.
  3. Garnituur

    Kruid de zalm met zout en peper en bak deze mooi rosé in de boter. Bereid de zeekraal met watboter en kruid deze met wat peper.
  4. Opmaak

    Leg de zalm op de borden en verdeel de asperges en de zeekraal eromheen. Spuit de schuimige mosterdsaus erbij en maak het geheel af met geroosterde amandelen. Serveer met aardappelmousseline.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu