Menu
Punten

Ingrediënten

+

Witlof:

  • witlof, afhankelijk van de grootte 25.0 st
  • gerookte kipreepjes 400.0 g

Saus:

Puree:


Een maaltijd met witlof brengt mooie herinneringen naar boven. Dit gerecht is makkelijk te maken, omdat de witlof in de saus met het vlees wordt gegaard. En door geroosterde verse kriel in de puree te doen, heb je toch bite en versbeleving.

...

Bereiding

  1. Witlof:

    • Halveer de witlof en snijd het laatste stronkje weg. 
    • Leg de witlof in een ovenschaal of gastronormbak naast elkaar met het snijvlak naar beneden.
    • Verdeel hierover de kipreepjes.
  2. Saus:

    • Maak de saus met het water en Knorr Professional Carbonara Saus Poeder. 
    • Laat 5 minuten rustig koken. Giet de saus over de witlof. 
    • Verdeel de geraspte kaas over de schotel. 
    • Gaar in de oven op 160°C met 30% stoom voor 30 minuten.
  3. Puree:

    • Maak de saus met het water en Knorr Professional Carbonara Saus Poeder. 
    • Laat 5 minuten rustig koken. Giet de saus over de witlof. 
    • Verdeel de geraspte kaas over de schotel.
    • Gaar in de oven op 160°C met 30% stoom voor 30 minuten.
  4. Voedingswaarden per portie (510 gram)

    kcal 513,7 g 
    vet 22,4 g 
    verzadigd vet 12 g 
    koolhydraten 48,1 g 
    suiker 20,4 g 
    vezels 10,6 g 
    eiwit 23,5 g 
    zout 3,9 g * 

    *zonder het zelf toegevoegde zout

    Tip: Gebruik ook eens De Vegetarische Slager NoChicken Veganistische Kip-Shoarma als alternatief voor gerookte kipreepjes.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu