Menu
Punten

Ingrediënten

+

Witlof

  • witlof 10.0 st
  • sinaasappelsap 0.4 dl
  • boter 40.0 g
  • zout en peper
  • bloem
  • paneermeel

Eend

  • wilde eendenborst 10.0 stuks
  • handpeer 3.0 stuks
  • Knorr Professional Garde d’Or Rode Wijnsaus 1L 3.0 dl
  • cranberry’s op vocht (24% suiker) 100.0 g

Door de witlof vacuüm te koken blijft deze mooi van kleur en wordt de houdbaarheid aanzienlijk langer. Ook de smaak blijft behouden. 

...

Bereiding

  1. Witlof

    Maak de witlof stronkjes schoon en trek ze vacuüm met het sinaasappelsap, boter en zout en peper.Kook de witlof stronkjes gedurende ca. 30 minuten op 100 ºC stoom in een combi steamer.Koel de witlof stronkjes snel terug in ijswater.Halveer de witlof een kruid ze met wat zout en peper.paneer ze in wat bloem met paneermeel en bak ze mooi bruin in de geklaarde boter.
  2. Eend

    Kruid de eendenborsten met zout en peper en bak ze rosé in de geklaarde boter.Schil de peren en snijd ze in partjes, bak/schroei ze in een teflonpan met weinig boter.Verwarm het vocht van de cranberry’s en voeg de rode wijnsaus toe.Voeg de cranberry’s toe.
  3. Opmaak

    Snijd de eendenborst en verdeel deze samen met de peer en de witlof over de borden.Maak het geheel af met de saus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu