Menu
Punten

Ingrediënten

+

Salade

  • rode peper 1.0 st
  • rijstazijn 75.0 g
  • suiker 50.0 g
  • rode chili peper, fijngesneden 0.25 stuks
  • komkommer, mini 10.0 stuks

Loempia


De oorsprong van satésaus ligt in de Indische keuken. De saus werd door de Indische Nederlanders in Nederland geïntroduceerd evenals kroepoek, saté en nasi en bami goreng. Satésaus is vandaag de dag een van de populairste sausen in Nederland.        

...

Bereiding

  1. Salade

    Kook de rijstazijn samen met de suiker en chili peper en laat het afkoelen.Snijd de komkommer en laat deze marineren in het zoet zuur.
  2. Loempia

    Doe de satésaus en het water in een pan en breng het geheel al roerend aan de kook.Frituur de loempia’s krokant.
  3. Opmaak

    Serveer de loempia’s met de komkommer salade.Garneer eventueel met wat koriander en limoenpartjes.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu