Menu
Punten

Ingrediënten

+

Rijst

  • sushirijst 600.0 g

Garnituur

  • aubergines 3.0 st
  • sojasaus 0.5 dl
  • gemalen peper
  • zonnebloemolie
  • eieren 10.0 st

Teryaki

  • De Vegetarische Slager NoChicken Veganistische Kip-Teriyaki 1,75 kg 700.0 g

Opmaak

  • zoet zure mini komkommer* 200.0 g
  • bosui, ringen gesneden 100.0 g
  • shiso purper cress 0.5 bakje
  • geroosterde sesamzaadjes 20.0 g
  • togarashi, Japans kruidenmengsel 1.0 g

Shiso is een Japanse plant die ook wel eens Japanse basilicum of Japanse netel wordt genoemd. Er bestaan twee varianten, de paarse en de groene shiso. De bladeren hebben iets weg van een brandnetelblad en bevatten een veelheid aan vitamines en mineralen.

...

Bereiding

  1. Rijst

    • Kook de sushi rijst in 9 dl water beetgaar.
    • Breng de gekookte sushirijst op smaak met wat sushi rijst azijn.
  2. Garnituur

    • Snijd de aubergine in batonettes, kruid ze met wat peper en bak ze bruin in wat olie. 
    • Voeg de sojasaus toe en gaar de aubergine rustig verder onder een deksel of in de oven.
    • Kook de eieren, pel ze en halveer ze.
  3. Teryaki

    • Bak de vegetarische kipstukjes, bij voorkeur ontdooid, in wat olie bruin en voeg op het laatste moment de teriyaki saus toe.
  4. Opmaak

    • Schep de rijst in de kommen.
    • Verdeel de aubergine samen met de komkommer, eieren en de vegetarische teriyaki over de bowls.
    • Maak het geheel af met de bosuitjes, shiso, sesamzaad en wat togarashi.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu