Menu
Punten

Ingrediënten

+

Shawarma

Garnituur

  • bloemkool 0.5 st
  • ras el hanout 3.0 g
  • zout en peper
  • amandelen 80.0 g
  • doperwten 350.0 g

Opmaak

  • hummus 500.0 g
  • chili olie 30.0 g
  • Salad Peas 100.0 g

Hummus is een puree op basis van kikkererwten en tahin (sesampasta). Hummus wordt op veel manieren geschreven zoals, humus, hoemoes en hoummous. Maar alleen “hummus” komt in onze Woordenlijst Nederlandse taal voor.

...

Bereiding

  1. Shawarma

    • snijd de ontdooide kipstuckjes in reepjes en kruid ze met shoarmakruiden.
    • Bak de gekruide reepjes in de olie bruin.
  2. Garnituur

    • Maak de bloemkool schoon en snijd ze in kleine roosjes.
    • Bak de bloemkool in wat olie en kruid ze met ras el hanout en wat zout en peper.
    • Voeg de amandelen toe en bak het geheel mooi bruin.
    • Blancheer de doperwten en breng ze op smaak.
  3. Opmaak

    • Verdeel de hummus op het bord en schep de vegetarische shoarma samen met de bloemkool, amandelen en de doperwten er bovenop.
    • Maak het geheel af met de chili olie en wat takjes Salad Pea.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu