Menu
Punten

Ingrediënten

+

Zoetzuur:

  • rijstazijn 75.0 g
  • kristalsuiker 50.0 g
  • banaansjalot 4.0 st

Tartaarsaus:

  • sjalot 1.0 st
  • augurk 1.0 st
  • kappertjes 10.0 g
  • bieslook 15.0 g
  • eieren, gekookt 2.0 st

Garnituur:

  • kropsla 5.0 st
  • radijs 10.0 st
  • bieslook

Schnitzel:

Opmaak:

  • brioche brood 10.0 plakken
  • fijne waterkers 1.0 bosje
  • bloedzuring 1.0 bakje

De oorsprong van de schnitzel ligt in Noord Italië en werd geïntroduceerd tijdens een banket in 1134. Waarschijnlijk heeft een Oostenrijkse edelman die vaak in Noord Italie kwam het gerecht naar Oostenrijk gebracht.

...

Bereiding

  1. Zoetzuur:

    Maak de banaansjalotten schoon en snijd ze in ringen.
    Kook de rijstazijn samen met de suiker, voeg de gesneden sjalotten toe en laat het zoetzuur afkoelen.
  2. Tartaarsaus:

    Snijd het sjalotje, augurk en de kappertjes, bieslook fijn en hak de eieren.
    Meng de gesneden ingrediënten met de vegan saus.
  3. Garnituur:

    Was en droog de kropsla, snijd de radijs in plakjes en de bieslook fijn.
  4. Schnitzel:

    Bak de vegetarische schnitzels aan beide kanten in de zonnebloemolie.
    Halveer de schnitzels en rooster de brioche in de broodrooster.
  5. Opmaak:

    Beleg het geroosterde briochebrood met de sla, schnitzel en de tartaarsaus.
    Maak het geheel af met het zoetzuur, radijs, waterkers, zuring en wat bieslook.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu