Menu
Punten

Ingrediënten

+

Groenten:

  • kriel aardappeltjes 450.0 g
  • bospeen 250.0 g
  • sperziebonen 333.33 g
  • doperwten 300.0 g
  • zilveruitjes 150.0 g
  • boter 75.0 g
  • zout en peper
  • jonge spinazie 70.0 g

Schnitzel:

Opmaak:

  • shiso green 1.0 bakje

De oorsprong van de schnitzel ligt in Noord Italië en werd geïntroduceerd tijdens een banket in 1134. Waarschijnlijk heeft een Oostenrijkse edelman die vaak in Noord Italie kwam het gerecht naar Oostenrijk gebracht.

...

Bereiding

  1. Groenten:

    Was de kriel aardappeltjes, snijd ze in gelijke stukken en blancheer ze in water met wat zout.
    Maak de groenten schoon en blancheer ze afzonderlijk van elkaar in water met zout.
    Maak ondertussen een beetje groentebouillon en monteer deze met de boter.
    Breng de groenten op smaak met de “beurre monté” en wat zout en peper.
    Meng er op het laatste moment de spinazieblaadjes door de groenten.
  2. Schnitzel:

    Bak de vegetarische schnitzels aan beide kanten in de zonnebloemolie.
    Snijd de schnitzels.
  3. Opmaak:

    Verdeel de groenten en schik daarop de gesneden schnitzels.
    Maak het geheel af met wat shiso blaadjes.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu