Menu
Punten

Ingrediënten

+

Saus:

Puree:

  • kruimige kokende aardappels, geschild 1.2 kg
  • volle melk 3.0 dl
  • roomboter 150.0 g
  • zout,peper en nootmuskaat

Garnituur:

  • verse rozemarijntakjes, gerist 6.0 st

Rozemarijn staat symbool voor vriendschap en trouw. Maar het kruid is ook goed voor het geheugen en de oude Grieken associeerden de geur met de liefde. Kortom een prachtig ingrediënt, ook voor in de keuken.

...

Bereiding

  1. Saus:

    • Snijd de rode ui in ringen en stoof ze samen met de knoflook in de olie.
    • Voeg de rode pesto toe en bak deze rustig mee.
    • Voeg de tomatensaus toe en breng het geheel rustig aan de kook.
    • Bak de veganistische gehaktballetjes in wat olie bruin en verwarm ze in de saus.
  2. Puree:

    • Breng de aardappels met wat zout aan de kook.
    • Giet de aardappels af en stamp het geheel met een stevige garde.
    • Breng de melk met de boter aan de kook en voeg dit toe.
    • Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  3. Garnituur:

    • Frituur de rozemarijn krokant.
  4. Opmaak:

    • Verdeel de puree samen met de gehaktballetjes over de borden.
    • Maak het geheel af met de krokante rozemarijn en wat olijfolie.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu