Menu
Punten

Ingrediënten

+

Gehakt

Garnituur

  • winterpeen 300.0 g
  • groene mango 1.0 st
  • little gem 10.0 st
  • koriander 12.0 g

“Streetfood” is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld, daarom hoog tijd om een aantal klassiekers te veganizen.   

...

Bereiding

  1. Gehakt

    • Cutter in een keukenmachine de kombu tot fijne snippers.
    • Voeg de gesnipperde sjalot, knoflook en galanga toe en pulseer tot een grove boemboe.
    • Verhit wat olie in de pan en bak de boemboe tot het glazig begint te worden.
    • Voeg het bevroren Rul Gehackt toe en schep om tot het ontdooid is.
    • Voeg vervolgens de miso, chilipepers, palmsuiker, sojasaus, water en het limoensap toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
    • Kneus de limoenbladeren en het citroengras en meng ook deze nog door de gehacktsaus.
    • Laat het geheel 12 uur lang marineren.
  2. Garnituur

    1. Rooster de ongekookte rijst in ca. 30 minuten op 220°C in de oven goudbruin.
    2. Maal de geroosterde rijst in de keukenmachine tot poeder.
    3. Schil de wortel en groene mango en snijd in julienne.
    4. Maak de blaadjes van de little gem los van het kropje en snijd de slaharten in julienne.
  3. Opmaak

    • Maak de blaadjes last minute aan met een beetje limoensap en wat zout.
    • Meng de gesneden wortel en mango door het gemarineerde gehakt.
    • Vul de blaadjes little gem met de gesneden slaharten en daarop het gehaktmengsel.
    • Garneer de blaadjes af met fijngesneden koriander en gemalen rijstpoeder.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu