Menu
Punten

Ingrediënten

+

Vulling

Saus

Creamy saus

  • plantaardige yoghurt 150.0 g
  • plantaardige roomkaas 150.0 g
  • chilipoeder 4.0 g

Pico de gallo:

  • tomatenblokjes 300.0 g
  • sjalotjes, fijngesneden 60.0 g
  • koriander 25.0 g
  • olijfolie
  • zout en peper

“Streetfood” is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld, daarom hoog tijd om een aantal klassiekers te veganizen.   

...

Bereiding

  1. Vulling

    • Kook de rijst.
    • Meng de bonen met de sandwichsaus, tomatensaus en het ontdooide gehakt door de rijst.
    • Verdeel de vulling over de wraps en vouw deze dubbel.
    • Leg de burritos op een ovenplateau en bestrooi ze royaal met plantaardige cheddar.
    • Bak de burritos krokant en goudbruin in de oven op 180°C gedurende ca. 15 minuten.

  2. Saus

    • Breng het water aan de kook en voeg de jus poeder toe.
    • Voeg de chipotlesaus, tomatensaus, knoflookpuree, cacaopoeder en de oregano toe.

  3. Creamy saus

    • Meng met een staafmixer de plantaardige yoghurt en de roomkaas samen met de chilipeper en wat zout tot een gladde saus.
    • Doe de saus in een spuitzakje.

  4. Pico de gallo:

    • Meng de tomatenblokjes met de sjalotjes en de koriander.
    • Breng op smaak met zout en peper en een scheutje olijfolie. 

  5. Opmaak

    • Verdeel wat saus over de borden en leg hierop de gebakken burrito.
    • Spuit wat lijntjes van de creamy saus over de burrito en maak deze af met de pico de gallo.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu