Menu
Punten

Ingrediënten

+

Step 1

Step 2

  • rode paprika 10.0 st
  • vleestomaten 10.0 st
  • feta 350.0 g
  • pijnboompitten, geroosterde 50.0 g

Step 3


Met creatieve bereidingen maak je van de simpelste groenten een verleidelijk gerecht. Wat dacht je van gevulde tomaat en paprika? Voor bewoners en cliënten is dit recept één groot feest: net alsof er een ingepakt cadeautje op je bord ligt

...

Bereiding

  1. Step 1

    • Verhit de olijfolie en voeg de gesneden ui toe.
    • Voeg de gewassen basmatirijst toe.
    • Breng ondertussen een liter water aan de kook en voeg de bouillonpoeder en de kurkuma toe.
    • Voeg de kokende bouillon aan de rijst toe en roer het geheel goed om.Kook de rijst in de oven op 175°C gedurende 18 minuten onder een deksel gaar.
  2. Step 2

    • Maak de paprika’s en de tomaten schoon, vul ze met de rijst.
    • Zet ze in een ovenschaal en giet er wat groentebouillon bij.Verdeel de feta en de pijnboompitten erover.
    • Dek het geheel af met aluminiumfolie.Gaar de gevulde groenten gedurende ca 30 minuten op 160°C.
  3. Step 3

    • Rooster de paprika’s gedurende 20 minuten in de oven op 200°C.
    • Pel de paprika’s en pureer ze samen met de tomatensaus.
    • Verwarm de coulis en breng op smaak met zout en peper.
    • Verdeel de gevulde groenten over de borden en serveer de paprikacoulis erbij.
  4. Step 4

    • Voeg wat draadjes saffraan aan de rijst toe i.p.v. de kurkuma voor extra smaakbeleving.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu