Menu
Punten

Ingrediënten

+

Zalm:

  • verse zalmfilet 500.0 g
  • zout en suiker
  • olijfolie
  • togarashi, Japans kruidenmengsel 2.0 g

Vinaigrette:

Saus:

  • Hellmann's Vegan 3L 60.0 g
  • wasabi 5.0 g

Salade:

  • kropsla 1.0 st
  • groene, onrijpe mango 100.0 g
  • paarse radijs 100.0 g
  • komkommer 100.0 g
  • rode Chili peper 1.0 st

Opmaak:

  • zalmeitjes 60.0 g
  • Ghoa cress 1.0 bakje
  • limoenblad 1.0 st
  • limoen 1.0 st
  • geroosterde sesamzaadjes 1.0 g

Deze recepten zijn exclusief ontwikkeld voor de Chef’s Table voorjaar 2023

...

Bereiding

  1. Zalm:

    • Portioneer de zalmfilet en kruid ze met zout en een beetje suiker.
    • Laat de zalm kort marineren, dep de zalm droog en smeer ze in met wat olijfolie.
    • Brand de zalm kort met een gasbrander en kruid met wat togarasi.
  2. Vinaigrette:

    • Meng de sojasaus, citrus en het limoensap met de vinaigrette.
  3. Saus:

    • Meng de vegan mayo met de wasabi en doe deze in een spuitflesje.
  4. Salade:

    • Was de kropsla en droog de sla in een slacentrifuge.
    • Snijd de mango, radijs, komkommer en de chili peper in fijne brunoise.
    • Snijd de limoenblaadjes in ragfijne julienne.
  5. Opmaak:

    • Verdeel de kropsla over de borden, spuit er een dopje wasabi mayo op en daarop de zalm.
    • Verdeel de salade over de zalm en maak af met de vinaigrette, zalmeitjes, cress, limoenblad, geraspte limoenschil en wat sesamzaadjes.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu