Menu
Punten

Ingrediënten

+

Saus

Oesterzwammen

  • rode uien 125.0 g
  • oesterzwammen 450.0 g

Hete bliksem

  • aardpeer 350.0 g
  • appelmoes 300.0 g

Opmaak

  • tartelettes (zie MEP recept) 10.0 stuks
  • waterkers 30.0 g

De oesterzwammen zien er in dit gerecht een beetje uit als de herkenbare structuur van ‘pulled pork”. Dit krijg je door ze te bakken in de oven en ze vervolgens met twee vorken uit elkaar te trekken.

...

Bereiding

  1. Saus

    Breng een halve liter water aan de kook en voeg de dragon en de zwarte knoflook toe.
    Voeg de juspoeder toe en kook de jus rustig door.
    Bind de jus af met wat aardappelzetmeel.
  2. Oesterzwammen

    Maak de rode ui schoon en snijd ze in halve ringen.
    Meng de uien en de oesterzwammen samen met wat olijfolie en kruid ze peper.
    Voeg de helft van de vegetarische jus toe en meng het geheel.
    Bak het geheel gedurende ca. 10 minuten op 220°C in de oven.
    Laat de oesterzwammen iets afkoelen en trek ze met behulp van een vork uit elkaar.
  3. Hete bliksem

    Schil de aardperen, snijd ze in gelijkmatige stukken en kook ze gaar in water met wat zout. Verhit de appelmoes rustig en reduceer deze tot de helft. Giet de aardpeer af en pureer deze samen met de ingedikte appelmoes in een blender.
  4. Opmaak

    Spuit de hete bliksem in de tartelettes.
    Verdeel daarop de ‘’pulled” oesterzwammen en spuit er een dopje zwarte knoflookpuree bij.
    Maak de tartelettes af met wat jus en hippo tops of waterkers.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu