Menu
Punten

Ingrediënten

+

Saus

  • olijfolie 30.0 g
  • rode ui, fijngesneden 50.0 g
  • vadouvan 2.0 g
  • cointreau 75.0 g
  • sinaasappel marmelade 30.0 g

Eend

  • eendenbout, gekonfijt 4.0 st

Pastinaakpuree

  • Pastinaak 250.0 g
  • witte chocolade 25.0 g

Opmaak

  • tartelettes (zie MEP recept) 10.0 stuks
  • Klaverzuring 1.0 bakje

Onze moderne variant op  de klassieker “Canard a la orange”

...

Bereiding

  1. Saus

    verwarm de olie en voeg de gesneden ui toe.
    Voeg de vadouvan toe en mioteer het geheel.
    Blus af met de cointreau en voeg de kalfsjus toe.
    Kook de saus rustig tot 2/3 in en passeer de saus.
    Voeg de marmelade toe.
  2. Eend

    Snijd de gekonfijte eend in brunoise.
    Bak de eend op in een pan en voeg wat saus toe.
  3. Pastinaakpuree

    Schil de pastinaak en snij ze in stukken.
    Kook de pastinaak gaar en pureer deze vervolgens in de blender.
    Breng op smaak met wat witte chocolade.
  4. Opmaak

    Spuit de pastinaak crème in de tartelettes.
    Verdeel daarop de gekonfijte eend met de saus.
    Maak de tartelettes af met wat marmelade, klaver of waterkers.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu