Menu
Punten

Ingrediënten

+

Sukade

Polenta

Blaadjes

  • boter 30.0 g
  • poedersuiker 20.0 g
  • eiwit 44.0 g
  • bloem 66.0 g
  • parmezaanse kaas, geraspt 10.0 g

Groenten

  • witte zoete uien 10.0 g
  • boter 30.0 g
  • zout en peper
  • oer worteltjes 750.0 g

Opmaak

  • winterpostelein 1.0 bosje

Krokante eetbare blaadjes. Met het Trends a la carte magazine inspireren we jou het hele jaar door.

...

Bereiding

  1. Sukade

    • Portioneer de sukade, kruid met zout en peper en bak ze in de geklaarde boter.
    • Voeg de rode wijnsaus en de roast umami toe en stoof ze vervolgens onder een deksel verder gaar gedurende ca. 4 uur. (of kook het geheel sous-vide op 92°C)
  2. Polenta

    • Breng het water aan de kook en voeg de bouillonpoeder toe.
    • Voeg het maismeel, boter, kruiden en de kaas toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
    • Kook de polenta rustig gaar in ca. 12 minuten en breng op smaak met peper.
    • Of kook de polenta in de thermomix op stand 3.5 in 12 minuten.
    • Giet de massa in een siliconemat en laat de polenta opstijven.
    • Los de polenta en brand de polenta met een gasbrander af.
  3. Blaadjes

    • Smelt de boter en meng deze met de rest van de ingrediënten tot een gladde massa.
    • Laat het beslag even rusten in de koeling.
    • Strijk met behulp van een paletmes het beslag in een silicone mal. 
    • Bak de blaadjes op 170°C  
  4. Groenten

    • Verpak de uien in aluminiumfolie en pof ze in de oven gedurende ca. 45 minuten op 175°C. 
    • Pel en halveer de uien, kruid ze met zout en peper en bak ze vervolgens nog even kort op de snijkant in wat boter. 
    • Schil de worteltjes, blancheer ze en breng ze op smaak met zout en peper.  
  5. Opmaak

    • Verdeel de gebrande polenta over de borden en schep de groenten eromheen.
    • Leg de gestoofde sukade erbij en verdeel de saus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu