Menu
Punten

Ingrediënten

+

Kip:

  • kippendijen 1.5 kg
  • olie
  • zout en peper

Saus:

  • uien 300.0 g
  • champignons 750.0 g
  • wortelblokjes, diepvries 1.0 kg
  • Knorr Professional Garde d’Or Rode Wijnsaus 1L 1.5 l

Kip in saus:

Puree:


Een klassiek gerecht, makkelijk bereid in de oven in plaats van in een braadpan. Met de Knorr 1-2-3 Aardappelpuree Koude Basis maak je snel en makkelijk een heerlijke puree, zonder daarvoor een extra pan te verwarmen

...

Bereiding

  1. Kip:

    • Meng de kippendijen met wat olie, peper en zout. 
    • Leg deze in een gastronormbak en rooster 15 minuten op 160°C in de oven.
  2. Saus:

    • Snijd de ui in blokjes, zet een pan op. 
    • Bak de ui in wat olie glazig, voeg de gesneden champignons erbij en bak deze mee. 
    • Voeg daarna de wortelblokjes erbij. 
    • Voeg als laatste de Knorr Garde d’Or Rode Wijnsaus en de Knorr Primerba Tijm toe. 
    • Laat het geheel 5 minuten rustig doorgaren.
  3. Kip in saus:

    • Giet de saus op de kip en zet deze terug in de oven op 150°C. 
    • Laat 15 tot 20 minuten rustig doorgaren.
  4. Puree:

    • Roer de koude room en Knorr Primerba Tuinkruiden door 2 liter koud water. 
    • Voeg daarna Knorr Aardappelpuree Koude Basis toe. 
    • Verwarm de puree in de oven, regenereerkast of in een pannetje.
  5. Voedingswaarden per portie (600/650 gram))

    kcal 474,9 g 
    vet 11,1 g
    verzadigd vet 5,7 g 
    koolhydraten 42,7 g 
    suiker 8,5 g
    vezels 8,5 g 
    eiwit 41,9 g
    zout 3,3 g*

    *zonder het zelf toegevoegde zout


Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu