Menu
Punten

Ingrediënten

+

Baguette

Opmaak

  • mint 2.0 takjes
  • koriander tak 5.0 takjes
  • geroosterde sesamzaadjes 1.0 g

De oorsprong van satésaus ligt in de Indische keuken. De saus werd door de Indische Nederlanders in Nederland geïntroduceerd evenals kroepoek, saté en nasi en bami goreng. Satésaus is vandaag de dag een van de populairste sauzen in Nederland. Zie hier ook andere lekkererecepten.

...

Bereiding

  1. Baguette

    Bak de stokbroodjes af in de oven.
    Doe de satésaus en het water in een pan en breng het geheel al roerend aan de kook.
    Verwarm de gehaktballetjes in de oven of in de satésaus.
    Blancheer de wortel julienne en maak deze aan met de vinaigrette.
    Snijd de komkommer in lange plakken en de lente ui in ringetjes.
  2. Opmaak

    Snijd de baguettes vanaf de bovenkant in.
    Verdeel de komkommer, gehaktballetjes en de wortelsalade.
    Maak de broodjes af met wat lente ui, mint, koriander en sesamzaadjes.
    Serveer met de satésaus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu