Menu
Punten

Ingrediënten

+

Tartaar

  • Biefstuk van de melkkoe (fijngesneden in kleine blokjes). 1.0 kg
  • sjalotjes 3.5 st
  • olijfolie 5.0 dl
  • witte wijnazijn 1.25 dl
  • gladde mosterd 50.0 g
  • Worcestersaus
  • tabasco
  • zout en peper
  • kappertjes 100.0 g
  • cornichons 150.0 g

Opmaak

  • Haringen (fijngesneden in kleine blokjes) 5.0 stuks
  • Gepocheerde kwarteleieren 10.0 stuks
  • haringkaviaar 30.0 g
  • Puntradijsjes in dunne plakjes 25.0 stuks
  • kleine red-meat radijs in dunne plakjes 1.0 stuks
  • frisee sla 1.0 krop
  • olijfolie

Steak tartare: een rasechte evergreen op vele menukaarten in heel Nederland. Vele varianten zijn mogelijk, hier 1 uit de praktijk. De chef van de Wilde Zwijnen uit Amsterdam.

...

Bereiding

  1. Tartaar

    Vermeng de biefstuk met 1 fijngesneden banaansjalot, olijfolie, witte wijnazijn, mosterd, worcestersaus en rode Tabasco en voeg peper en zout toe naar smaak.Voeg daarna naar smaak de fijngesneden kappertjes, fijngesneden cornichons en de overige fijngesneden sjalot toe.Meng het geheel goed.
  2. Opmaak

    Plaats een metalen ring, vul deze met 1/10é van het vlees.Plaats hier bovenop de blokjes haring, haringkaviaar en gepocheerd kwarteleitje.Maak de frisée en radijs aan met wat olijfolie en serveer ernaast.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu