Menu
Punten

Ingrediënten

+

Step 1

  • serranoham, plakken 5.0 st

Step 2

  • gamba's 20.0 st

Step 3

  • mosselen 20.0 st
  • witte wijn 250.0 ml

Step 4

  • aardappelen, kruimig kokende 2.0 kg
  • zout
  • olijfolie
  • rode ui 2.0 st
  • prei,jonge 2.0 stuks
  • courgette 2.0 st
  • rode paprika 2.0 st
  • doperwten 200.0 g
  • paella kruiden 20.0 g
  • zalmfilet 200.0 g
  • zout en peper

Step 5

  • room 1.0 dl
  • Knorr Collezione Italiana Napoli Tomatensaus Poeder 6L 65.0 g

Step 6

  • olijfolie 100.0 ml
  • salty fingers 2.0 bakje

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met Chef Michel Rekers.Recepten door chefs voor chefs

...

Bereiding

  1. Step 1

    • Leg op een siliconenmatje 5 plakjes serranoham en laat in een heteluchtoven op 100ºC  drogen tot ze bruin kleuren.
    • Haal de hamplakken uit de oven, laat afkoelen en uitharden. 
  2. Step 2

    • Bak de gemarineerde gamba's kort op hoog vuur, tot ze mooi rood van kleur zijn. 
  3. Step 3

    • Kook de mosselen in een geperforeerde gastronormbak in de steamer op 100ºC tot ze opengaan.  
    • Blus ze af met de witte wijn. 
  4. Step 4

    • Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout gaar.  
    • Giet af en stoom droog. 
    • Was en snijd ondertussen de knoflook, rode ui, prei, courgette en paprika in blokjes. 
    • Bak in een koekenpan met olijfolie deui en knoflook glazig, voeg dan de prei toe en bak door. Voeg de courgette en paprika toe en wok alles door. 
    • Bak als laatste de doperwten en paellakruiden mee. 
    • Snijd de zalmfilet in blokjes. 
    • Stamp de aardappelen fijn met een stamppotstamper.  
    • Roer het groentenmengsel erdoor totdat het een geheel wordt. 
    • Roer de zalmblokjes door de hete stamppot. 
    • Maak de stamppot op smaak met peper en zout. 
  5. Step 5

    • Breng het water met de room aan de kook en voeg de tomatensauspoeder toe.  
    • Kook de saus gedurende 5 minuten rustig door.  
  6. Step 6

    • Maak op de borden een torentje van stamppot, schenk de saus eromheen en garneer ieder bord met 2 gamba’s, een serranokrokantje en 2 mosselen.  
    • Garneer af met 3 topjes salty fingers.  
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu