Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bietenloofpesto

Bieten

Garnituur

  • cherry tomaatjes, gemengde 500.0 g
  • oude schapenkaas 150.0 g

Frisse salade met gele biet, schapenkaas, gepofte tomaatjes, bietenbladpesto en basilicumvinaigrette

...

Bereiding

  1. Bietenloofpesto

    • Rooster de hazelnoten in de oven goudbruin in ca. 8 minuten. 
    • Rasp de schapenkaas. 
    • Pureer de hazelnoten met 250 ml olijfolie, de knoflookpuree, de schapenkaas en het bietenloof met de blender tot een grove pesto en breng op smaak met peper en zeezout. 
  2. Bieten

    • Smeer de gele bieten in met olijfolie en pof deze in de oven gaar in ca. 75 minuten. 
    • Laat ze afkoelen en pel de gekleurde schil eraf. 
    • Snijd de gepofte bietjes in partjes en marineer deze in de basilicumvinaigrette. 
  3. Garnituur

    • Pof de tomaatjes in de hete oven voor ca. 4 minuten tot de velletjes geknapt zijn. 
    • Schaaf de schapenkaas in grove flakes. 
  4. Opmaak

    • Verdeel de gesneden biet in een rondje over het bord. 
    • Leg hiertussen de gepofte cherrytomaatjes. 
    • Verdeel daarna de flakes van de schapenkaas eroverheen. 
    • Schep er kleine schepjes van de pesto overheen en garneer af met het bietenblad. 
    • Besprenkel het gerecht met basilicumvinaigrette. 
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu