Menu
Punten

Ingrediënten

+

Mole saus:

  • rode Chili peper 1.0 stuks
  • vleestomaat, blokjes 1.0 stuks
  • bakbanaan 1.0 stuks
  • soja olie 2.0 dl
  • gepelde knoflooktenen 3.0 st
  • uien, fijngesneden 50.0 g
  • dadels Medjoel zonder pit 4.0 stuks
  • amandelen 40.0 g
  • pecannoten 40.0 g
  • ongezouten pinda's, gehakt 40.0 g
  • sesamzaad 20.0 g
  • pompoenpitten 20.0 g
  • anijszaad 5.0 g
  • komijnzaadjes 5.0 g
  • kaneelstokjes 1.0 st
  • allspice specerijen 3.0 stuks
  • kruidnagel 3.0 st
  • tijm 1.0 takjes
  • pure chocolade 80% 120.0 g
  • verse oregano 0.25 bosje

Schorseneren

  • schorseneren 500.0 g
  • margarine 200.0 g

Gembergel:

  • stemgember 1.0 pot
  • Otafuku-sushiazijn 2.0 dl
  • longpepper geraspt 6.0 stuks
  • gel espesca

Opmaak:

  • zorri cress 1.0 bakje

Dit recept met groenten in de hoofdrol is het resultaat van een unieke samenwerking met sterrenchef Onno Kokmeijer.

...

Bereiding

  1. Mole saus:

    Maak de chili peper schoon, verwijder de zaadjes en snij ze in grove stukken.
    Snijd de vleestomaat in vieren en de bakbanaan in plakjes van een ½ cm dik.
    Verhit de helft van de sojaolie in de pan en bak de bakbanaan goudbruin in de olie.
    Voeg vervolgens de geperste knoflook, gesnipperde ui en de chili peper toe.
    Bak het geheel ca 3 minuten rustig door.
    Voeg de vleestomaat, dadels en beide specerijen puree ’s toe en laat het geheel 15 min. rustig smoren.
    Verwarm ondertussen de rest van de sojaolie en rooster hierin de amandelen, pecannoten, pinda’s, sesamzaadjes, pompoenpitten, anijszaadjes, komijnzaadjes, kaneelstokje, tijm, allspice en de kruidnagels.
    Zodra de noten gelijkmatig gekleurd zijn het geheel toevoegen aan de rest.
    Voeg de kippenfond toe en laat het geheel 45 min rustig smoren.
    Draai de basis van de mole in een keukenmachine door en wrijf deze vervogens door een zeer fijne zeef.
    Breng de basis van de Mole opsmaak met 80% chocolade en de versgehakte oregano.
    Serveer de Mole saus lauwwarm.
  2. Schorseneren

    Schil de schorseneren en snijd ze in gelijkmatige stukken.
    Bak de gesneden schorseneren vervolgens op matig vuur in de margarine.
    Zorg ervoor dat de schorseneren gelijkmatig kleuren en garen.
    Zodra ze mooi goudbruin zijn en gaar van binnen uit de pan halen en droog deppen op keukenpapier.
    Breng op smaak met peper en zout.

  3. Gembergel:

    Blancheer de stemgember in ruim kokend water gedurende ca. 2 minuten.
    Pureer de geblancheerde gember samen met de sushi azijn tot een gladde massa.
    Bindt de massa met de gel espesca tot een stevige gel.
    Breng op smaak met de long peper.

  4. Opmaak:

    Spuit de mole mbv een spuitzak op.
    Verdeel de gebakken schorseneren erbij en maak af met de gember gel en de zorri cress.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu