Menu
Punten

Ingrediënten

+

Olijven crumble

  • boter 50.0 g
  • bloem 50.0 g
  • suiker 50.0 g
  • zwart olijvenpoeder (MEP recept) 50.0 g

Salade

  • eieren 10.0 st
  • kropsla 2.0 st
  • tomaten 10.0 st
  • sperziebonen 350.0 g
  • rode ui 1.0 st
  • Hellmann's Dressing Classic 1L​ 75.0 g

Opmaak

  • bottagra di muggine 80.0 dg

Deze salade is in der loop der tijden al door menig chef onder handen genomen.Onze variant is geïnspireerd op een gerecht van Joris Bijdendijk.Die in plaats van tonijn de klassieker serveert met bottagra, de gedroogde kuit van de harder.De crumble van zwarte olijven is geniaal en zorgt voor een lekkere crunch.

...

Bereiding

  1. Olijven crumble

    • Vermeng alle ingrediënten goed met elkaar.
    • Verdeel het kruimeldeeg op de bakplaat en bak gedurende 30 minuten op 150°C.
    • Laat het geheel afkoelen en maak de crumble los en bewaar deze in een afgesloten bakje.
  2. Salade

    • Kook de eieren, pel ze en halveer ze.
    • Maak de kropsla schoon, was de sla en slinger ze droog.
    • Plicheer de tomaten en snijd ze in stukken.
    • Maak ze sperzieboontjes schoon en blancheer ze in water met wat zout.
    • Maak de ui schoon en snijd ze flinterdun.
    • Meng de dressing en de vinaigrette.
    • Maak de sla en de boontjes aan met wat van de dressing.
  3. Opmaak

    • Bouw de salade op met alle ingrediënten en maak af met de dressing.
    • Verdeel wat van de olijven crumble en rasp de bottarga erover.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu