Menu
Punten

Ingrediënten

+

Runderwangen

Mosterd

  • water 45.0 g
  • suiker 30.0 g
  • rijstazijn 15.0 g
  • mosterdzaad 10.0 g

Garnituur

  • prei 0.5 st
  • Venkelzaad gemalen 6.0 g
  • Komijnzaad gemalen 6.0 g
  • bospeen 1.0 bos
  • champignons 500.0 g

Opmaak


Dit recept is ontwikkeld met de Deense chef Jakob Kofoed.

...

Bereiding

  1. Runderwangen

    • Kruid de runderwangen met zout en peper en zet ze aan beide kanten aan in de boter.
    • Blus de pan af met de rode wijn en voeg de uien, laurier, tijm en de fond toe.
    • Gaar de wangen gedurende ca. 3,5 a 4 uur op 90ºC.
  2. Mosterd

    • Kook de azijn samen met de suiker en het water.
    • Blancheer het mosterdzaad gedurende 1 minuut en vermeng dit met het zoetzuur.
  3. Garnituur

    • Rooster de prei op 250ºC in de oven of BBQ tot deze helemaal zwart is.
    • Vijzel de prei samen met de komijn en venkelzaad
    • Schil en blancheer de bospeen en breng deze op smaak met het as mengsel.
    • Snij de champignons en bak deze in watboter en kruid ze met zout en peper.
  4. Opmaak

    • Verdeel de runderwangen samen met de groenten over de borden en mak het geheel af met de saus en de aioli.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu