Menu
Punten

Ingrediënten

+

Runderwangen

Polenta

Garnituur

  • aardperen 10.0 stuks
  • witte zoete uien 20.0 stuks

Daslook

  • daslook 200.0 g
  • boter 20.0 g
  • zout en peper

Saus is de basis van een gerecht, het vormt de verbindende schakel tussen de componenten op het bord.

...

Bereiding

  1. Runderwangen

    • Maak de runderwangen schoon, portioneer en kruid ze met zout en peper.
    • Bak ze aan beide kanten in de geklaarde boter.
    • Reduceer de rode wijn in tot de helft en voeg de demi glace en de kalfsjus toe.
    • Doe de wangen samen met de saus in een vacuümzak en trek deze vacuüm.
    • Gaar de wangen gedurende ca. 3,5 uur op 92˚C.
    • Maak de zak open, passeer het kookvocht en reduceer deze naar smaak.
    • Bak de wangen nog even om en om in de pan.
  2. Polenta

    • Breng het water aan de kook en voeg de bouillonpoeder toe.
    • Voeg het maismeel, boter en de kaas toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
    • Kook de polenta rustig gaar in ca. 12 minuten en breng op smaak met wat zout en peper.
    • Giet de massa in een siliconemat en laat de polenta opstijven.
    • Los de polenta en brand de polenta met een gasbrander af.(Of kook de polenta in de thermomix op stand 3.5 in 12 minuten)
  3. Garnituur

    • Verpak de uien en de aardperen in aluminiumfolie samen met wat olijfolie, zout en peper.
    • Gaar ze in de oven gedurende ca. 45 minuten op 175°C.
    • Pel en halveer de uien en bak ze vervolgens in wat boter.
  4. Daslook

    • Stoof de daslook kort in de boter en breng op smaak met zout en peper.
  5. Opmaak

    • Verdeel de polenta samen met de uien, aardpeer, daslook en de runderwangen over de borden. 
    •  Maak het geheel af met de rode wijn saus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu