Menu
Punten

Ingrediënten

+

Step 1

Step 2

Step 3

  • rode kool 0.5 st
  • appel, blokjes 100.0 g
  • witte uien, blokjes 100.0 g
  • geklaarde boter 30.0 g
  • aceto balsamico 20.0 ml
  • zout en peper

Een vertrouwd gerecht dat toch verrast! Dit recept zorgt voor variatie in smaak door de riblappen te sudderen met tomaat en rode wijn. De rode kool wordt gewokt, wat zorgt voor een nieuwe textuurbeleving.

...

Bereiding

  1. Step 1

    • Kruid de gesneden riblappen met zout en peper en bak het bruin in de olie.
    • Schep het vlees uit de pan en bak de ui en de knoflook samen met de laurier.
    • Voeg de kaneel en oregano toe en blus het geheel af met de rode wijn.
    • Voeg de tomaat en de demi glace toe en breng het geheel aan de kook.
    • Stoof het vlees met een deksel op de pan ± 2 uur tot het gaar is.
  2. Step 2

    • Meng de olijfolie samen met de geconcentreerde bouillon door het koude water.
    • Voeg al roerend de pureepoeder en de nootmuskaat toe en meng het geheel kort.
    • Laat de puree tenminste 5 minuten opstijven.
    • Regenereer de puree in de oven.
  3. Step 3

    • Verhit de geklaarde boter en bak hierin de kool samen met de appel en de ui,
    • Voeg de knoflook toe en wok het geheel beetgaar.
    • Voeg de balsamico toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Step 4

    • Verdeel de aardappelpuree samen met het stoofvlees en de rode kool over de borden.
  5. Step 5

    • Maak het gerecht eventueel af met wat gehakte pecan noten voor extra bite.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu