Menu
Punten

Ingrediënten

+

Coquilles

  • coquilles 20.0 st
  • grof zeezout 75.0 g
  • suiker 50.0 g

Salade

  • Romaanse sla 1.0 st
  • boterbonen 300.0 g
  • doperwten, gedopte 150.0 g
  • komkommer 0.5 st
  • fleur de courgette 10.0 st

Saus

Opmaak

  • borage 1.0 bakje

Boterboontjes worden ook wel eens was-boontjes genoemd. Boterboontjes zijn lichtgeel van kleur en hebben een romige boterachtige smaak. Klassiek worden ze met spek en boter bereid.

...

Bereiding

  1. Coquilles

    • Pekel de coquilles met het zout en de suiker gedurende 1,5 uur.
    • Spoel de coquilles af en stoom ze 2 minuten op 80°C, koel ze daarna direct in ijswater.
    • Halveer de coquilles.
  2. Salade

    • Was de sla en snijd ze in grove stukken, maak ze droog in de slacentrifuge.
    • Maak de boterboontjes schoon en blancheer ze in water met wat zout.
    • Blancheer de doperwten in water met wat zout.
    • Scheur de courgettebloemen grof en snijd de komkommer in plakjes.
  3. Saus

    • Breng 1 dl water aan de kook en voeg de geconcentreerde visbouillon en de witte wijnsaus toe.
    • Breng het geheel opnieuw aan de kook en breng op smaak met de citrus.
    • Roer vlak voor het doorgeven de viseitjes en de bieslook door de saus. 
  4. Opmaak

    • Verdeel de sla samen met de boterboontjes, komkommer, coquilles, doperwten en de courgettebloemen over de borden.
    • Maak de salade a la minute af met de warme saus en garneer met wat borage.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu