Menu
Punten

Ingrediënten

+

Risotto

Opmaak

  • Parmezaanse kaas 60.0 g
  • platte peterselie 20.0 g

Risotto al la Milanese wordt ook wel Risotto Giallo genoemd wat gele rijst betekent. Deze risotto kan ook als bijgerecht worden gebruikt, bijvoorbeeld bij het bekende Milanese gerecht Osso Bucco.

...

Bereiding

  1. Risotto

    • Breng het water aan de kook en voeg de groente bouillonpoeder toe.
    • Roer het geheel goed door en laat de bouillon even rustig doorkoken.
    • Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook zonder te kleuren. 
    • Voeg de rijst toe en bak deze glazig, kruid met wat witte peper en blus af met de witte wijn.
    • Kook het geheel rustig tot de wijn bijna is verdampt en voeg de saffraan toe.
    • Voeg drie deciliter groentebouillon toe en kook tot de bouillon volledig opgenomen is.
    • Voeg daarna steeds een deel bouillon toe tot de risotto “gaar” en smeuïg is.
    • Haal de risotto van het vuur en roer de boter en de geraspte kaas erdoor.
  2. Opmaak

    • Verdeel de risotto over borden en serveer met geraspte Parmezaanse kaas en platte peterselie.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu