Menu
Punten

Ingrediënten

+

Risotto

Pastinaak

Maiskip

Opmaak

  • Geroosterde Amandelen 50.0 g

De smaak van salie is warm, kruidig en een beetje bitter en vult daarmee deze risotto prachtig aan.

...

Bereiding

  1. Risotto

    • Breng het water aan de kook en voeg de kippen bouillonpoeder toe.
    • Roer het geheel goed door en laat de bouillon even rustig doorkoken.
    • Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook zonder te kleuren.
    • Voeg de rijst toe en bak deze glazig, kruid met wat witte peper.
    • Voeg de kippenbouillon toe en roer het geheel goed door tot het aan de kook komt.
    • Doe een deksel op de pan en zet deze in een oven van 180°C gedurende 15 minuten.
    • Haal de risotto uit de oven en controleer of deze “gaar” en smeuïg is en roer de kaas erdoor. 
  2. Pastinaak

    • Schil de pastinaken, halveer ze en leg ze op een ovenplaatje met bakpapier.
    • Doe de honing samen met de azijn, olie, gember, peper en wat zout in een pan.
    • Breng het geheel aan de kook en giet alles over de pastinaken.
    • Rooster de pastinaken gedurende 15 minuten op ca.180°C in de oven.
  3. Maiskip

    • Kruid de maiskipfilets met zout en peper en bak ze in de boter.
    • Voeg de salie toe en rooster het geheel in de oven.
    • Haal de maiskipfilets uit de pan en trancheer ze deglaceer de pan met de wijn en voeg de kalfsjus toe.
  4. Opmaak

    • Schep de risotto op de borden en verdeel hierover de kip, pastinaken en de salie.
    • Maak de risotto af met de jus en wat geroosterde amandelen.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu