Menu
Punten

Ingrediënten

+

Step 1

Step 2

  • eieren 10.0 st

Step 3


Hoe meer kleuren op het bord, hoe gevarieerder en gezonder het gerecht. De vuistregel is dan ook: eet de regenboog! Een kleurrijke presentatie met veel heldere kleuren stimuleert de eetlust en draagt bij aan een positieve eetervaring.

...

Bereiding

  1. Step 1

    • Kook de rijst samen met de kurkuma en wat zout.
    • Giet de rijst af als deze gaar is en laat de rijst droogstomen.
    • Snijd de prei en de spitskool en bak deze samen met de ui en de knoflook in wat olie.
    • Voeg de gember, curry en de sambal toe en vervolgens de gekookte rijst.
    • Bak het geheel en voeg de doperwten toe.
    • Voeg de rasp en het sap van de citroen naar smaak toe.
    • Voeg de makreel toe en schep deze door de rijst.
  2. Step 2

    • Kook de eieren ca. 7 minuten en pel ze.
  3. Step 3

    • Verdeel de rijst over de borden samen met de eieren.
    • Garneer met de fijngesneden bladselderij en gebakken uitjes.
  4. Step 4

    • Kook de rijst een dag van tevoren voor het beste resultaat als het om gebakken rijst gaat. 
    • Serveer er apart nog wat sambal bij.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu