Menu
Punten

Ingrediënten

+

Ravioli

  • olijfolie
  • citras 1.3 g
  • water 50.0 g
  • alginaat 1.8 g
  • Rode paprika coulis 450.0 g
  • koud water 1.0 l
  • calcium chloride 5.0 g

Garnituur

  • rode paprika 1.0 st
  • courgette 0.25 st
  • tomatenovengedroogde 1.0 st
  • olijvenzwarte 10.0 g
  • kappertjes 5.0 g
  • saffraan
  • zout & peper
  • mul, gefileerd zonder schubben 2.0 st

De "ravioli" kreeg een hele andere betekenis door topchef Ferran Adria*** tijdens zijn moleculaire revolutie in de keuken. 

...

Bereiding

  1. Ravioli

    Los de citras op in 50 g water. Voeg de alginaat toe en meng het geheel; voeg de paprikacoulis toe. Zet het geheel gedurende vier uur koud weg. Los de calciumchloride op in het koude water en zet dit koud weg. Vul een maatschepje met het paprikamengsel en dompel dit vervolgens in de calciumchlorideoplossing. Laat de paprikabolletjes ongeveer 2 minuten staan, zodat de “ravioli” kan stollen. Dompel de “ravioli” even in koud water en schep ze op lepeltjes.
  2. Garnituur

    Schil de paprika en snijd hem met de courgette, tomaat en de olijven in fijne brunoise. Voeg hier de kappertjes, knoflook, saffraan en wat olijfolie aan toe en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Snijd de mulfilets in 10 kleine stukjes. Kruid de mul met zout en peper en bak ze kort in wat olijfolie. Verwarm het groentemengsel en verdeel dit over de mulfilets.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu