Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

Garnituur

  • Roquefort 100.0 g
  • roomkaas 250.0 g
  • Vanillestokje 0.5 st
  • hazelnoten geroosterd 50.0 g
  • Gefermenteerde eidooier 1.0 stuks
  • roggebrood 1.0 plakken

Opmaak

  • Zuurdesembrood krokantjes 80.0 stuks
  • geroosterde pompoenpitten 20.0 g

Dit gerecht is geinspireerd door twee sterren chef Magnus Nilson van restaurant Faviken in Zweden.

...

Bereiding

  1. Bereiding

    Kook de azijn samen met het water, suiker en de gember en koel het geheel terug.Schil de pompoen en snijd deze in dunne, brede repen.Blancheer de pompoenrepen kort en leg ze in het zoet zuur.
  2. Garnituur

    Voeg de roquefort aan de roomkaas toe en roer het geheel glad.Schraap het merg uit het vanillestokje en vermeng dit met de citrusvinaigrette.Rasp de hazelnoten, eidooier en het roggebrood.

  3. Opmaak

    Verdeel de zuurdesem krokantjes over de borden.Haal de pompoen uit het zoet zuur en zet de rolletjes op de krokantjes.Spuit de roquefort met een spuitzakje in de pompoenrolletjes. Verdeel het geraspte roggebrood, eidooier en de hazelnoten over de rolletjes.Garneer het geheel met de pompoenpitten en maak het geheel af met de vanillevinaigrette.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu