Menu
Punten

Ingrediënten

+

Zuurkool

Patrijs

  • roodpoot patrijs 5.0 st
  • geklaarde boter
  • eekhoorntjesbrood 300.0 g

De patrijs is een akkervogel uit de familie der fazantachtigen. De patrijs komt voor in grote delen van het Europese continent en het westen van Azië. De patrijs leeft ook in Nederland en België.

...

Bereiding

  1. Zuurkool

    Kook de zuurkool samen met het spek, champagne en wat zout en peper.
    Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Kook de braadjus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Haal het spek uit de zuurkool en snijd het in plakken.
    Meng de zuurkool door de puree en breng op smaak met de gefruite sjalot en spek.
  2. Patrijs

    Snijd de patrijzen uit, kruid ze met zout en peper en bak ze mooi rosé in de boter (konfijt de pootjes eventueel in wat ganzenvet).
    Onvet de pan, bak hierin het eekhoorntjesbrood en voeg de braadjus toe.
  3. Opmaak

    Verdeel de zuurkoolstamppot samen met het spek en de patrijs over de borden.
    Maak het geheel af met de saus.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu