Menu
Punten

Ingrediënten

+

Boerenkool

  • kruimige kokende aardappels, geschild 1.2 kg
  • zout,peper en nootmuskaat
  • boerenkool, gesneden 400.0 g
  • gerookte spek 150.0 g
  • volle melk 3.0 dl
  • roomboter 150.0 g

Patrijs


De patrijs is een akkervogel uit de familie der fazantachtigen. De patrijs komt voor in grote delen van het Europese continent en het westen van Azië. De patrijs leeft ook in Nederland en België.

...

Bereiding

  1. Boerenkool

    Breng de aardappels met wat zout aan de kook. Voeg na ca. 5 minuten de boerenkool toe. Snijd ondertussen het spek en bak dit uit in een koekenpan. Giet de aardappels af en stamp het geheel met een stevige garde. Breng de melk met de boter aan de kook en voeg dit toe. Voeg het spek toe en breng de stamppot op smaak.
  2. Patrijs

    Kruid de patrijzen met zout en peper en braad ze aan in de geklaarde boter. Braad ze verder in de oven op 180ºC gedurende ca.18 minuten. Maak de bospaddenstoelen schoon. Haal de patrijzen uit de oven en laat ze rusten. Deglaceer de pan met de Madera en voeg de kippenfond toe. Laat het geheel iets inkoken en voeg vervolgens de bospaddenstoelen toe.
  3. Opmaak

    Snijd de patrijzen van het karkas en serveer ze met de boerenkool en de paddenstoelenjus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu