Menu
Punten

Ingrediënten

+

Burger

  • kalfsschenkel 1.2 kg
  • zout en peper
  • geklaarde boter

Garnituur

Saus

  • platte peterselie 4.0 g
  • knoflook 2.0 g
  • Hellmann's Real Mayonaise 5L 250.0 g
  • citroenschil 2.0 g
  • citroensap 10.0 g
  • zwarte peper

Opmaak

  • brioche brood 10.0 stuks
  • basilicumblaadjes 10.0 st

Hamburgers zijn “hot” daar kunnen we niet omheen. Deze rijk belegde variant is geïnspireerd op een klassiek Italiaans gerecht genaamd Ossobuco.

...

Bereiding

  1. Burger

    Verwarm het schenkelvlees en druk het geplukte vlees in een ronde vorm op het moment dat het vlees nog warm is en laat het afkoelen.
    Kruid de burger met peper en zout en bak de burger aan beide kanten op hoog vuur krokant.
  2. Garnituur

    Halveer de romaanse tomaten en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
    Droog in de oven op een lage temperatuur.
    Meng de gesneden tomaat, sjalotjes, zwarte olijven en breng op smaak met de vinaigrette.
  3. Saus

    Hak de platte peterselie en knoflook fijn en meng dit met de mayonaise.
    Breng op smaak met citroenrasp, citroensap en zwarte peper.
  4. Opmaak

    Snijd het burger broodje doormidden en rooster de beide binnenkanten in een koekenpan.
    Bouw de burger op met Romeinse sla, kalfsschenkel burger, garneer het af met tomatensalsa, gedroogde tomaat, gremolata mayonaise en wat basilicum.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu