Menu
Punten

Ingrediënten

+

Limoenmousse

  • slagroom 3.0 dl
  • eiwit 120.0 g
  • basterdsuiker 90.0 g
  • limoen 1.5 st

Opmaak

  • mintblaadjes 10.0 st
  • frambozen 1.0 bakje
  • frambozen, coulis 100.0 g

De framboos is een plant uit de rozenfamilie evenals de braam. De plant komt van nature voor in heel Europa. We kennen de rode vrucht ook als gele variant.

...

Bereiding

  1. Limoenmousse

    Rasp de schil van de limoen, en pers vervolgens het sap van de limoen uit.Klop deroom op en zet in de koelkast.Doe het eiwit met de suiker en de rasp van de limoenin een pan en verwarm dit au bain-marie al roerend met een garde tot 65ºC.Haal de pan uit het water en klop het geheel stijf en koud met een mixer.Meng het limoensap door de stijfgeslagenroom en spatel het stijfgeslagen eiwit er door.Vul een spuitzak en spuit de mousse in de glazen of borden en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
  2. Opmaak

    Snijd de mint in fijne reepjes.Decoreer de mousse met de frambozen en frambozencoulis.Bestrooi met de mint.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu