Menu
Punten

Ingrediënten

+

Mosselen

  • zonnebloemolie 20.0 g
  • witte peper uit de molen
  • witte wijn 3.0 dl

Saus

  • rode ui 1.0 st
  • rode chili peper, fijngesneden 1.0 stuks
  • zonnebloemolie 10.0 g
  • limoensap 20.0 g
  • kokosmelk 1.0 dl
  • Thaise basilicum 4.0 tak
  • koriander tak 6.0 tak
  • limoen 1.0 st

Saus is de basis van een gerecht, het vormt de verbindende schakel tussen de componenten op het bord.

...

Bereiding

  1. Mosselen

    • Verhit de olie in een pan, voeg de mosselen toe en kruid ze met wat peper. 
    • Blus de mosselen af met de witte wijn.
    • Haal de pan van het vuur en zeef het mosselkookvocht door een doek.
    • Kook het mosselvocht tot de helft in.
  2. Saus

    • Stoof de rode ui en de chili peper in de zonnebloemolie en voeg het limoensap toe.
    • Voeg vervolgens het mosselkookvocht, kokosmelk en de kerrie-saus toe.
    • Breng het geheel aan de kook, pluk de kruiden en snijd ze grof.Voeg de mosselen toe en werk de saus er voorzichtig door.
    • Maak het geheel af met de kruiden en rasp er wat limoenschil over.
    • Serveer met verse frites en salade
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu