Menu
Punten

Ingrediënten

+

Puree

  • morilles, gedroogd 150.0 g
  • banaansjalot 1.0 st
  • olie
  • laurierblad 1.0 st
  • tijm 2.0 g
  • rozemarijn 2.0 g
  • Korianderzaad 5.0 g
  • knoflookteen 1.0 st
  • soja saus 0.5 dl
  • mirin 2.5 dl

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met chefs. De recepten zijn gebundeld onder de naam M.E.P. oftewel “Mise en Place”. Recepten door chefs voor chefs. Check hier een lekker recept met morillepuree

...

Bereiding

  1. Puree

    Wel de gedroogde morilles 15 minuten in lauw water. Laat ze goed uitlekken. Zet in een grote steelpan de gesnipperde sjalot aan samen met de laurier, tijm, rozemarijn, korianderzaad en de gesneden knoflook. Voeg de uitgelekte morilles toe, zet het vuur hoger en laat het vocht verdampen. Blus af met Kikkomansoja, breng aan de kook, voeg de mirin toe. Haal de pan van het vuur zodra de inhoud kookt. Draai het mengsel in vijf minuten fijn in de thermoblender op de hoogste stand. Pers de massa door een puntzeef. Serveer of dresseer lauwwarm. Een heerlijke puree die zoet, zuur en zout perfect vindt en combineert met alles wat de herfst lief is. De textuur is zalfachtig en smeerbaar.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu