Menu
Punten

Ingrediënten

+

Muffins

  • kristalsuiker 20.0 g
  • bloem 300.0 g
  • Matcha-groene thee 5.0 g
  • bakpoeder 10.0 g
  • eieren 2.0 st
  • volle melk 2.5 dl
  • zonnebloemolie 1.2 dl

Opmaak

  • witte chocolade 100.0 g
  • cacao boter 20.0 g
  • viooltjes, eetbaar 20.0 st
  • cranberry's, gedroogde 25.0 g

Matcha thee zien we behalve tijdens de Japanse thee ceremonie of als matcha latte steeds vaker verschijnen. De groene thee is perfect te combineren in o.a. ijs, soba noedels en witte chocolade.

...

Bereiding

  1. Muffins

    • Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
    • Meng alle natte ingrediënten door elkaar.
    • Meng de twee mengsels samen tot een beslag.
    • Vul 8 à 10 cups af met het beslag.
    • Bak de Muffins op 180ºc gedurende 15 à 20 minuten.
    • Laat de muffins afkoelen en zet ze voor het doorhalen even in de vriezer.
  2. Opmaak

    • Smelt de witte chocolade samen met de cacaoboter.
    • Haal de muffins door de witte chocolade en herhaal dit eventueel nogmaals.
    • Verdeel de geplukte vioolblaadjes samen met de cranberry's over de muffins.
    • Bestuif de muffins voor het stollen met nog wat matcha.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu