Menu
Punten

Ingrediënten

+

Maiskip:

Zuurkool:

  • zuurkool 500.0 g
  • boter 200.0 g
  • laurierblad 1.0 st
  • kruidnagel 1.0 st
  • zwarte peperkorrels 3.0 st

Puree:

  • kruimige kokende aardappels, geschild 600.0 g
  • volle melk 1.5 dl
  • roomboter 75.0 g
  • zout,peper en nootmuskaat

Als chef wil je alleen maar het beste voor je gasten.
Dat geldt ook voor de gerechten van je menukaart als je die voor bezorging aan wilt bieden.
Met hier en daar een kleine aanpassing maak je jouw bestsellers klaar voor delivery en takeaway.

...

Bereiding

  1. Maiskip:

    Maak de kipfilets schoon en haal de merquez worstjes leeg.
    Verdeel het merquezvlees onder de huid van de filets en kruid ze met zout en peper.
    Trek ze los van elkaar vacuüm met wat olijfolie.
    Gaar ze gedurende 40 minuten op 68ºC in de combi steamer.
    Haal de kippenborsten uit het vacuüm en bak ze om en om in de geklaarde boter.
    Ontvet de pan en voeg de knoflook en de paprika toe.
    Voeg de demi glace toe en laat deze reduceren.
  2. Zuurkool:

    Doe alle ingrediënten in de pan en breng de zuurkool rustig aan de kook.
    Plaats een deksel op de pan en gaar de zuurkool rustig voor tenminste 30 minuten.
    Verwijder de kruidnagel en het laurierblad.
  3. Puree:

    Breng de aardappels met wat zout aan de kook.
    Giet de aardappels af en stamp het geheel met een stevige garde.
    Breng de melk met de boter aan de kook en voeg dit toe en breng de puree op smaak.
  4. Opmaak::

    Snijd de kip en verdeel deze samen met de zuurkool over de disposable bowls.
    Verpak de puree aparte disposable bakjes.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu