Menu
Punten

Ingrediënten

+

Maiskip:

Groenten:

  • groene asperges 20.0 st
  • lente-uitjes 20.0 st
  • zout en peper
  • kriel aardappeltjes 400.0 g
  • geklaarde boter 20.0 g
  • spitskool 0.5 st

Gevogelte jus:


Met Knorr Professional Intense Flavours boek je niet alleen tijdwinst maar maak je gerechten spannender en geef je ze nog meer diepte en gelaagdheid in smaak. 

...

Bereiding

  1. Maiskip:

    • Maak de kipfilets schoon en kruid ze met zout en peper.
    • Trek ze los van elkaar vacuüm met wat olijfolie en de roast umami.
    • Gaar ze gedurende 25 minuten op 68ºC in de combi steamer op stomen.
    • Haal de kippenborsten uit het vacuüm en bak ze om en om in de geklaarde boter.
    • Snijd de gebakken maiskipfilets in vieren.
  2. Groenten:

    • Schil de asperges en maak de lente-uitjes schoon, blancheer ze in water met wat zout.
    • Haal de groenten door een klein beetje olie heen en rooster ze kort met een gasbrander.
    • Kruid de geroosterde groenten na met wat zout en peper.
    • Kook de kriel in water met wat zout gaar, halveer ze en bak ze vervolgens in de geklaarde boter.
    • Maak de spitskool schoon en snijd ze in grove stukken.
    • Stoof de spitskool kort met een klontje boter en breng op smaak.
  3. Gevogelte jus:

    • Breng de fond aan de kook en voeg de roast umami en de smoke toe.
    • Bind de jus af met wat maizena.
  4. Opmaak:

    • Verdeel de asperges, lente-ui en de gesneden maïskip over de borden.
    • Schep de spitskool en de kriel erbij en maak het geheel af met de jus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu