Menu
Punten

Ingrediënten

+

Kreeftjes

  • verse rivierkreeftjes 2.0 kg
  • kreeftenjus 3.0 dl
  • chipotle peper puree (gerookte peper) 5.0 g

Saus

  • Knorr Professional Garde d'Or Hollandaise Saus 1L 2.0 dl
  • boter 40.0 g

Garnituur

  • artisjokken 3.0 st

Opmaak

  • zachte broodjes 10.0 st
  • geklaarde boter 20.0 g
  • bieslook, fijngesneden 10.0 g

Amerikaanse rivierkreeftjes zijn waarschijnlijk ooit uitgezet door iemand en nu hebben ze bijna alle sloten in de Randstad overgenomen en de Europese rivierkreeft verdreven. Wij gebruiken ze als alternatief i.p.v. de kostbare kreeft die in het originele broodje thuis hoort.

...

Bereiding

  1. Kreeftjes

    • Kook de rivierkreeftjes in kokend water met wat zout.
    • Pel de kreeftjes en houd de staartjes apart voor het garnituur.
    • Zet een gedeelte van de kreeftenpantsers aan in wat olie en voeg de kreeftenjus toe.
    • Kook de jus gedurende tien minuten rustig door, passeer en reduceer tot de 1/3.
    • Breng op smaak met de tabasco.
  2. Saus

    • Verwarm de Hollandaise saus met de boter en de helft van de kreeftenjus.
    • Giet het geheel in een siphon en zet de siphon onder druk met een patroon.
  3. Garnituur

    • Schil de artisjokken en maak ze schoon.
    • Snijd ze in dunne plakjes en frituur ze op 160°C tot ze krokant zijn.
    • Smeer de broodjes in met wat gesmolten boter en bak ze af in de oven.
  4. Opmaak

    • Snijd de broodjes vanaf de bovenkant in en vul ze met de rivierkreeftstaartjes.
    • Maak de broodjes af met de Hollandaise en de rest van de kreeftenjus.
    • Garneer ze tot slot met wat fijngesneden bieslook.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu