Menu
Punten

Ingrediënten

+

Soep

Garnituur

  • winterwortel 50.0 g
  • bleekselderij 50.0 g
  • bieslook 10.0 g
  • bladpeterselie 3.0 tak

Onze variant naar een recept van de Franse sterrenchef Bernard Loiseau. Romige linzensoep met mosselen.

...

Bereiding

  1. Soep

    Verhit degeklaardeboteren voeg de mosselen samen met de sjalotjes en de tijm toe.Voeg wat gemalen peper toe en blus het geheel af met de witte wijn.Als de schelpen open staan mosselen uit de pan scheppen en het kookvocht passeren.Breng 1,5 liter water aan de kook en voeg de bouillon gelei toe.Schil de aardappels en de knolselderij en snijd ze samen met de prei in grove stukken.Voeg de gesneden aardappel, knolselderij, prei en de linzen aan de bouillon toe.Voeg het mosselkookvocht toe en breng aan de kook.Laat het geheel ca. 35 minuten rustig koken tot de linzen gaar zijn. Pel ondertussen de mosselen.Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
  2. Garnituur

    Snijd de wortel, bleekselderij en de prei en blancheer de groenten.Snijd de bieslook en pluk de bladpeterselie.
  3. Opmaak

    Monteer de soep eventueel met wat koude boter.Voeg de mosselen en de geblancheerde groenten toe. Schep de soep in de borden en maak de soep af met de kruiden.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu