Menu
Punten

Ingrediënten

+

Step 1

Step 2

Step 3

  • wortelsap 2.0 l
  • Korianderzaad 10.0 g
  • witte peperkorrels 5.0 g
  • laos 5.0 g
  • zout 10.0 g
  • kruidnagel 2.0 g
  • laurierblad 2.0 g
  • kaneelpoeder 3.0 g

Step 4

  • zonnebloemolie 0.5 l
  • wortelloof 200.0 g

Step 5

  • granaatappelpitten 100.0 g

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met Chefs Jan Smit en Christian Biek. Recepten door chefs voor chefs

...

Bereiding

  1. Step 1

    • Breng de sukade op smaak met zout aan beide kanten. 
    • Bak de sukade 2 minuten per kant in een hete pan tot goudbruin. 
    • Meng de geconcentreerde runderbouillon met 2 liter water in een hoge pan. 
    • Leg de sukade in de pan met runderbouillon, zorg dat het vlees onder het vocht blijft liggen. 
    • Breng dit aan de kook en laat 3 uur lang sudderen net onder het kookpunt (circa 90°C). 
  2. Step 2

    • Was en schil de bospeen. 
    • Rooster de bospeen 25 minuten in de oven op 170°C. 
    • Mix de bospeen met de roomboter, zout enRoast umamiin een keukenmachine tot het gladde crème. 
  3. Step 3

    • Breng het wortelsap aan de kook. 
    • Voeg koriander, peper, laos, gember, kruidnagel, laurierblad, kaneel en zout toe. 
    • Reduceer tot er ca. 0,5 liter overblijft. 
    • Zeef alle specerijen er uit. 
  4. Step 4

    • Verwarm in een pan de zonnebloemolie tot ca. 60°C. 
    • Voeg het wortelloof toe en laat dit 3 minuten trekken.Mix dit geheel in een keukenmachine voor 5 minuten. 
    • Zeef het loof eruit en koel de groene olie direct terug. 
  5. Step 5

    • Plaats midden op het bord de sukade. 
    • Doe de bospeencrème in een spuitzak en plaats een stip naast de sukade. 
    • Schenk hier omheen de bospeenjus. 
    • Besprenkel over de jus een beetje loofolie. 
    • Garneer met granaatappelpitjes.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu