Menu
Punten

Ingrediënten

+

Lamstongetjes

Saus

  • Knorr Professional Garde d'Or Hollandaise Saus 1L 2.0 dl
  • piccalilly 50.0 g

Garnituur

  • asperges, gefermenteerde (M.E.P) 10.0 stuks
  • groenten: tuinboontjes, bospeen, mini komkommer, bleekselderij, mini courgette 600.0 g
  • radijs 2.0 st

Door de “Nordic Cuisine” zijn we weer volop aan het fermenteren. Daarom laten we in dit gerecht zien wat je zoal kunt doen met gefermenteerde asperges.

...

Bereiding

  1. Lamstongetjes

    • Kook de pekel, laat deze afkoelen en pekel de lamstongetjes 24 uur.
    • Spoel de lamstongetjes af en kook de lamstongetjes ca.2 uur in 2 liter groentebouillon gaar.
    • Pel de lamstongetjes en snijd de bieslook fijn.
    • Frituur de air bag patata in olie op 185°C en schep deze op keukenpapier.
    • Doe de lamstongetjes in een koekenpan en voeg wat demi glace toe.
    • Glaceer de lamstongetjes rustig en bestrooi ze vervolgens met de gefrituurde aardappel en de bieslook.
  2. Saus

    • Verwarm de Hollandaise saus en voeg de piccalilly toe.
    • Pureer het geheel in de blender.
    • Giet de massa in een siphon en zet deze onder druk met twee patronen.
  3. Garnituur

    • Maak de groenten schoon en snijd ze in gewenste vorm.
    • Blancheer de groenten m.u.v. de radijs en ze breng op smaak.
  4. Opmaak

    • Leg lamstongetjes op de borden en verdeel de groenten eromheen.
    • Maak het geheel af met de radijs en de piccalilly Hollandaise.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu