Menu
Punten

Ingrediënten

+

Schenkels

  • Lamsschenkel 15.0 kg
  • zout en peper
  • boter, geklaarde 60.0 g
  • mirepoix 500.0 g
  • tomatenpuree 50.0 g
  • witte wijn 2.0 dl
  • water 1.0 l

Risotto

Gremoulata

  • gepelde knoflooktenen 2.0 st
  • platte peterselie 50.0 g
  • bleekselderij 25.0 g
  • citroen 1.0 st

Saus is de basis van een gerecht, het vormt de verbindende schakel tussen de componenten op het bord.

...

Bereiding

  1. Schenkels

    • Kruid de schenkels met zout en peper en bak ze in de geklaarde boter.
    • Haal ze uit de pan, voeg de mirepoix toe en blus af met de witte wijn.
    • Voeg de tomatenpuree toe en daarna het water.
    • Breng aan de kook, roer het juspoeder erdoor en doe de schenkels terug in de pan.
    • Gaar de schenkels gedurende ca. 2,5 uur in de pan met een deksel erop.
    • Haal de schenkels uit de pan, passeer de jus en kook het geheel naar smaak in.
  2. Risotto

    • Bereid 1,2 liter kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
    • Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de bleekselderij zonder te kleuren. 
    • Voeg de rijst toe, blus deze af met de wijn en laat deze bijna helemaal reduceren.
    • Voeg de groentebouillon en de saffraan toe en roer tot het geheel aan de kook komt. 
    • Doe een deksel op de pan en zet deze in een oven van 185°C gedurende 18 minuten. 
    • Haal de risotto uit de oven en meng de kaas door de risotto.
  3. Gremoulata

    • Hak de knoflook en snijd de peterselie en het blad van de bleekselderij grof.
    • Rasp de schil van de citroen erbij en meng het geheel.
  4. Opmaak

    • Verdeel de saffraan risotto samen met de lamsschenkels over de borden.
    • Schep de jus over de schenkels en maak het gerecht af met de gremoulata.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu